Tim: Tako udarati po Novaku je prejeftino

Tenis 08. jul. 202009:10 > 10:45
Podeli:
Dominik Tim Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dominik Tim, treći teniser sveta, rekao je da ne razume kritike na račun prvog reketa sveta Novaka Ðokovića jer nije prekršio niti jedan zakon.

Tim je u intervjuu za „Tirole Tagescajtung“, rekao da ne razume zašto Ðokovića toliko napadaju zbog „Adrij tura“.

PROČITAJTE JOŠ:

„On nije prekršio niti jedan zakon. To mora biti jasno rečeno“, podvukao je on.

Tim je rekao da ne razume kritiku na učesnike tog turnira.

„Bio sam sada u Nici, video slike iz drugih gradova. I tamo nije bilo drugačije nego na turniru u Beogradu. A onda tako udarati po Ðokoviću? To mi je prejeftino“, naglasio je on.

Kazao je da mu se ne sviđa ni kako ljudi kritikuju nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.

„Njega tretiraju kao da je osnovac, ali on je čovek od 23 godine. Jasno je da je napravio grešku, ali ne razumem zašto se svi mešaju“, naglasio je Tim.

Govoreći o predstojećim međunarodnim turnirima, poručio je da će morati da žrtvuje jedan od dva turnira – Rolan Garos i US Open.

„Mislim da je u redu što se Rolan Garos održava. Ali problem jer što između US Open-a i Rolan Garosa postoji razmak od samo dve nedelje, što čini gotovo nemogućim stići daleko u oba turnira. Ako budem dobro igrao US Open, onda će biti jako teško blistati i na Frenč Openu. Rano ispasti u Njujorku bilo bi bolje za Pariz. Moram jedan od ta dva grend slema da žrtvujem. Takva je situacija“, objasnio je on.

Što se ATP turnira u Vašingtonu tiče, izjavio je da je „ekstremno klimavo“ da li će biti tog takmičenja.

„U SAD ekstremno brzo raste broj zaraženih, i Frensis Tijafo je pozitivan na testu na koronavirus. Nesigurno je da li će i US Open biti održan“, zaključio je Tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar