Teniski trener optužen za nameštanje mečeva, suspendovan na 12 godina

Podeli:
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Trebalo je ranije da ramišlja o posledicama

Teniski trener Maks Venders suspendovan je na 12 godina zbog nameštanja mečeva, saopštila je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA).

PROČITAJTE JOŠ:

Holandski trener priznao je „više optužbi za nameštanje mečeva“, da je uništio dokaze i da nije prijavio ponude za korupciju.

Jedna od optužbi protiv Vendersa je i kršenje pravila kojim se zabranjuje ljudima koji se bave tenisom da "direktno ili indirektno omoguće igračima da ne ulože maksimalan napor na bilo kom takmičenju".

ITIA nije navela kada i gde se to navodno ponašanje dogodilo i nije imenovala nijednog igrača.

Osim suspenzije, holandski trener kažnjen je i sa 12.000 dolara na saslušanju koje je obavljeno prošlog aprila. ITIA je tek danas objavila kaznu, posle podnesaka Vendersovih advokata.

Venders do 2033. godine neće smeti da prisustvuje nijednom teniskom turniru u organizaciji glavnih upravnih tela svetskog tenisa.

Holanđanin je navodno radio sa nekolicinom teniserki, kao trener, pomoćnik ili sparing partner. On ima samo 26 godina i kao mlad je pristupio poslu trenera. Sarađivao je sa Demi Šurs, ali i Ešli Barti, bivšom najboljom teniserkom sveta. Takođe, bio je sparing partner Jeleni Ostapenko, ali i pomoćni trener Anet Kontavejt. Radio je i na akademiji u Belgiji gde je odrastao.

BONUS VIDEO Novak igra tango

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Komentari

Vaš komentar