Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Rodžer Federer je koncentrisan na povratak takmičenjima sledeće sezone, uključujuči i Olimpijske igre u Tokiju, dok se oporavlja od dvostruke operacije kolena.

„Osećam se daleko bolje. Još nisam na nivou da mogu u potpunosti da igram tenis. Zapravo, cilj je da se spremim za narednu godinu“, rekao je Federer, odgovarajući na pitanja navijača putem interneta.

PROČITAJTE JOŠ

Federer je rekorder sa 20 grend slem titula, ali nema olimpijsko zlato u singlu, dok je dublu bio šampion sa sunarodnikom Stenom Vavrinkom 2008. u Pekingu.

Podvrgnut je operaciji kolena u februaru, ali je prošlog meseca rekao da je morao na dodatnu artroskopiju kolena zbog problema koji su se pojavili tokom oporavka.

Švajcarac nije mnogo propustio, pošto su takmičenja prekinuta zbog pandemije koronavirusa i trebalo bi da se nastave početkom avgusta.

Sada bi bila druga nedelja Vimbldona, da je zdravstvena situacija u svetu normalna, pa se Federer setio meča iz 2001. godine u četvrtoj rundi čuvenog turnira, kada je pobedio branioca titule Pita Samprasa, dodajući da je to možda meč koji mu je odredio karijeru.

„Mislio sam da ako mogu da pobedim Samprasa na Vimbldonu, onda mogu da pobedim svakog igrača, na svakom terenu“, odgovorio je Federer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar