Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Kakva situacija na Australijan openu. Organizatori pokušavaju da "spasu" dan nakon što su napravili katastrofu sa rasporedom, a na kompromis dve teniserke nisu pristale.

Barbora Krejčikova i Arina Sabalenka odbile su da izađu na neki drugi teren „Melburn parka“ i ostale su pri stavu da po prvobitnom rasporedu igraju meč na „Rod Lejveru“.

PROČITAJTE JOŠ

To i nije iznenađujuće jer su računale da će krenuti sa svojim susretom nešto pre 21.00 po lokalnom vremenu. Ipak, organizatori nisu želeli da učine uslugu njima dvema, već Andreju Rubljovu i Janiku Sineru koji su na programu posle njih.

To znači da će četvrtfinalni meč njih dvojice biti odigran u najboljem slučaju od 22.30 po lokalnom vremenu. Vrlo verovatno će krenuti i znatno kasnije, a ukoliko bude potrajao njih dvojica bi mogli da ostanu do jutra.

Razlog je dug meč Koko Gof i Marte Kostjuk koje su neočekivano igrali tri sata i sedam minuta, pa su organizatori u startu kasnili sa rasporedom.

Taj sraman raspored koji je pravljen po željama nosioca TV prava, a ne samih tenisera, tako je došao na naplatu Australijan openu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar