Taniša Disanajake
Taniša Disanajake; Foto: Screenshot Instagram tanysha_dissanayake

Britanka se dugo borila sa koronavirusom, a na kraju nije mogla da se vrati svojoj ljubavi - tenisu.

Ova 21-godišnjakinja je imala ozbiljne posledice nakon što je jula 2021. godine obolela od koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

U maju je otkrila da je 300 dana bila vezana isključivo za kuću i da više ne može da živi normalnim životom. Koronavirus je doveo do slabljenja vida, ali joj je umnogome i otežao kretanje.

„Jedan sport, 16 godina, 21 država, bezbroj uspomena. To je završetak najboljih 16 godina mog života. Sport koji me je učinio osobom kakva sam danas. Bilo je to ludo putovanje i uradila bih to sve opet kad bih mogla, ali nakon više od godinu dana bolesti, vreme je da krenem dalje.

Ovo je bila najteža odluka koju sam morala da donesem, a još teže da je prihvatim. Ne znam za život bez tenisa, ali ovaj sport me naučio toliko toga i znam da se spremaju velike stvari. Ne mogu biti zahvalnija svima koji su me podržavali sve vreme.

Stekla sam najlepše uspomene sa najboljim ljudima i ne bih to menjala za celi svet. Tenis – volim te, ali to je zbogom od mene“, objavila je na Instagramu.

Disanajake je poslednji put igrala na turnir u junu 2021. godine na Fjučursu u Heraklionu tokom kratke karijere, a nikada nije ušla ni u 1.000 na svetu jer je praktično karijeru završila sa 19 godina kada je odigrala poslednji meč.

BONUS VIDEO Novakov viner na liniju za treću meč-loptu, Cicipasu ni čelendž ne pomaže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar