Foto: Screenshot Facebook 曾俊欣

Ceng Čun Hsin, mladi teniser iz Tajvana, i njegov otac vratli su se kući nakon što su 24 sata zadržani na aerodromu u Beogradu zbog problema sa vizom.

Ceng je putovao iz Južnoafričke Republike, gde se takmičio na dva čelendžera, a u nedelju je putovao za Srbiju da bi bio deo trening programa koji se organizuje na akademiji Novaka Đokovića.

On i njegov otac su zadržani na aerodromu po dolasku u Beograd jer nisu imali neophodnu paprinu vizu za ulazak u Srbiju, navodi 19-godišnji teniseri Ceng.

PROČITAJTE JOŠ

Otac igrača je rekao da su im u ambasadi Srbije u Južnoafričkoj republici rekli da je držvaljanima Tajvana dovoljna samo elektronska viza za ulazak u našu zemlju.

Ceng stariji naveo je da su čak dobili sva dokumenta i potvrde od ambasade pre leta da će njihove elektronske vize raditi.

Tajvanci su zadržani na aerodromu 24 sata, a onda im je naloženo da se vrate u Južnoafričku Republiku odakle su krenuli preko Istanbula.

Kako navodi Ceng, 10 radnika obezeđenja ih je odvelo u hladnu sobu prigušenog svetla sa nekoliko metalnih stolica i sa opušcima na podu. Objasnio je da niko od ljudi nije nosio masku i da su ostavljeni bez vode i grejanja više od 24 časa.

To bi značilo da treba da provedu tri dana na aerodromu u Istabulu jer je prvi sledeći let za Južnoafričku republiku bio tada.

Tajvanska ekonomska i kulturna misija u Ankari kontaktirala je ambasadu u Turskoj kako bi se razrešilo ovo pitanje i da bi im obezbedili povratak u Tajvan, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Tajvana.

Oni su u utorak uveče stigli iz Turske jer su umesto leta za Južnoafričku Republiku otišli u otadžbinu.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Tajvana stoji da građani ove zemlje moraju da imaju vizu da bi ušli u Srbiju, ali nije precizirano da li može da bude elektronska viza.

Srbija nema ambasadu u Tajvanu, pa građani ove zemlje za vizu za Srbiju moraju da idu u ambasadu Srbije u nekog drugoj zemlji.

Foto: Screenshot Facebook 曾俊欣

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram