Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Američki teniser otvoreno o statusu homoseksualaca u tenisu

Tejlor Fric pričao je o tome kako bi homoseksualac bio prihvaćen na ATP turu, a pored toga dotakao se još jedne zanimljive teme.

U intervjuu za „Claytenis“ Fric je istakao da mu je čudno što u muškom tenisu i dalje nema osobe koja je otvoreno rekla da je gej.

„Nisam siguran ima li homoseksualaca u top 100. Ne znam. Možda ljudi misle da mi znamo nešto više, ali nije tako. Statistički gledano, trebalo bi da bude, ali ja ne znam. Mislim da je to neobično, jer smatram da bi bio prihvaćen“, rekao je Fric.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac smatra da bi teniser koji bi rekao da je gej bio dobro prihvaćen i da njegove kolege ne bi imale problem sa tim.

„Moji prijatelji i ja, kao i drugi igrači na Turu, ne bismo imali nikakav problem sa time, mislim da bi sve bilo potpuno normalno. Ne mogu da vam kažem zašto dosad to niko nije uradio. Jasno je da bi to bila velika vest, možda nekome jednostavno ne bi prijala sva ta pažnja i sve što ide uz to“.

Pričao je i o tome kako treba dozvoliti lomljenje reketa, sve dok to ne ugrožava publiku.

„Evo kako ja to vidim: mlađi navijači vole kada se nešto ludo dešava. Naravno, treba da postoji granica – ne smeš nikoga da dovodiš u opasnost, da udariš loptu u publiku ili da baciš reket tamo gde nekoga može da udari. Ali ako razbijaš reket na terenu, ako ti on ne napusti ruku i nema šanse da iko sa strane bude povređen, ne vidim problem. Mislim da navijači to vole, da je to razlog zašto su tribine na Kirjosovim mečevima uvek pune. Ne smemo da idemo predaleko, ali kao sport moramo da privlačimo mlađu publiku“.

BONUS VIDEO Divan gest Novaka: Pogodio skupljačicu loptica, pa oduševio sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar