Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal
Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Američki teniser Tejlor Fric kaže da je konkurencija slabija kada najbolji teniseri svih vremena ne igraju toliko mečeva.

„Velika trojka“ koju čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer polako prepušta veliku scenu mlađima od sebe.

PROČITAJTE JOŠ:

Federer se penzinisao u septembru, Nadal i Đoković su favoriti gde god se pojave, ali Španac ima 36 godina, a Novak 35.

Naredne godine će Nadal imati 37, Đoković 36 i igraju znatno manje mečeva nego pre desetak godina, pa će Fricu i sličnima biti lakše da uzimaju trofeje kad se i Rafa i Novak povuku.

„Ne bih rekao da ćemo osetiti olakšanje, ali kako sada stvari stoje, velike titule su mnogo dostupnije nego što su bile. Uzbuđen sam zbog tog osećaja da do titula nije tako teško doći kao pre. Vrata se polako otvaraju, mnogo je više masters pobednika u prethodne dve godine nego ikada ranije. Kad sam ja imao 18, 19, 20 godina, samo četvorica ili petorica igrača su dolazili do trofeja“, rekao je Fric.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Amerikanac je godinu završio kao najbolje rangirani Amerikanac (deveto mesto ATP liste) sa 46 pobeda i 21 porazom u 2022. godini i sa titulom Indijan Velsa iza sebe. Uzeo je i trofeje Tokija i Istborna.

Tako nešto se činilo nezamislivim, ali je Fric odgovorio na pitanje koga smatra najtežim rivalom i gde.

„Teško je reći, zavisi od uslova. Nikada nisam igrao sa Nadalom na šljaci, ali znamo koliko je to teško. Federer na brzim podlogama, Novak na betonu, u dvorani. To su tri najteže verzije sa kojima možete da se suočite“, apostrofirao je Fric.

BONUS VIDEO: Tijafo obezbedio timu sveta Lejver kup pobedom nad Cicipasom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar