Tejlor Fric/Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Srpski teniser Novak Đoković će u polufinalu Završnog mastersa od 14 časova igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Đoković je u polufinale prošao sa maksimalnim učinkom od tri pobede, dok je Fric sa dva trijmfa i jednim porazom obezbedio prolaz u narednu rundu.

Do sada su njih dvojica igrala pet puta, i svaki put je pobedu odneo srpski teniser, poslednji put u Parizu 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Imaju ne tako lepu istoriju Fric i Đoković, pošto ga je američki teniser nekoliko puta prozivao.

Prvi put se to desilo nakon šesnaestine finala Australijan opena 2021. godine, kada je srpski teniser imao sigurno vođstvo (2:0), a potom se povredio.

Međutim, Amerikanac je tada smatrao da je povreda bila lažirana.

„U petom setu je delovao dobro… Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra“, rekao je tada Fric.

Taj trend je nastavio i ove godine pred US Open, kada je izjavio da mu je drago što Đoković ne igra na poslednjem grend slemu.

„Ništa novo, napadaju me zato što sam se našalio da je Novak bolji od svih nas. Problem sa transkriptima u medijima je što je to samo sirov tekst i nije jasan način na koji se stvari izgovore. Ono što sam rekao u šali više je delovalo kao kompliment Novaku nego bilo šta drugo“, pravdao se posle Fric.

Foto: Tanjug/AP

Amerikanac na mečevima uvek ima veliku podršku sa tribina od strane njegove devojke Morgan Ridl.

Morgan je Instagram influenserka i menadžerka u oblasti mode, poreklom je iz Poljske ali je rođena u SAD, tačnije u Kaliforniji.

Prelepa plavuša je u vezi sa Amerikancem od 2019. godine, a Fric ju je upoznao nakon što se razveo od teniserke Rakel Pedraze, sa kojom je tri godine živeo u bračnoj zajednici i sa kojom ima sina Džordana.

Fric je najbolje plasirani američki teniser, i trenutno zauzima 9. mesto na ATP listi.

Na Završni turnir je ušao kao zamena za najboljeg tenisera sveta, Karlosa Alkaraza i to je maksimalno iskoristio.

U polufinalu će tražiti čudo protiv Novaka, a imaće i malu prednost u odnosu na srpskog tenisera.

Fric je mečeve grupne faze završio u četvrtak, dok je Novak, dan kasnije, proveo čak tri sata na terenu, kada je pobedio Danila Medvedeva nakon velike borbe sa 2:1.

BONUS VIDEO Novaku drhte ruke nakon izgubljenog seta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare