Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Novaka čeka veliki izazov.

Novak Đoković u subotu u 14 časova nastavlja pohod ka šestoj tituli na završnom mastersu, a pretposlednja prepreka na tom putu će mu biti američki teniser Tejlor Fric. Novak želi titulom da završi godinu i najavi napad na Australijan open i ujedno se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju osvojenih masters titula, jer ih Švajarac ima šest.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj meč možete pratiti u direktnom prenosu na Sport klub 1.

Đoković će na megdan Fricu posle peske bitke protiv Danila Medvedeva samo 24 sata ranije kada je u rezultatski beznačajnom meču trećeg kola „crvene“ grupe srpski teniser posle više od tri sata neverovatne borbe pobedio nakon tri seta i dva taj-brejka.

Đoković je nakon rutinskih pobeda u prva dva kola protiv Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova imao već prvo mesto u rukama, ali je Medvedev rešio da pruži žestok otpor za kraj i odigra za svoj obraz i publika je tako neočekivano dobila spektakl.

Ni Đoković nije želeo da kalkuliše, pa smo dobili predstavu za pamćenje, a ostaje pitanje koliko će srpski teniser uspeti da se odmori pošto igra protiv rivala koji je imao dan više pauze pred ovo polufinale.

Njih dvojica su igrali pet puta i svaki put je Đoković izlazio kao pobednik. Četiri puta je bilo 2:0 u setovima, ali će se taj peti, na Australijan openu iz 2021. posebno pamtiti.

Novak je tada posle pet setova savladao Amerikanca i to uprkos povredi koju je zadobio, ali su ga napdali da je sve vreme folirao i lažirao problem.

Novak je uspeo da do kraja tunira s apovredom stigne do kraja, ali su ga brojni zapadni mediji razvlačili i napadali.

Pobednik ovog meča će u finalu igrati sa boljim iz duela Andrej Rubljov i Kasper Rud.

BONUS VIDEO Novak pobedio Medvedeva u Torinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar