Foto: Privatna arhiva

Perspektivna 15-godišnja teniserka iz Slovenije Ela Hojnik dobila je prestižnu pozivnicu sa akademije Rafaela Nadala. U narednim danima, postaće prva Slovenka koja se preselila na Majorku, gde će trenirati na teniskom kompleksu Nadala.

Hojnikova dolazi iz sportske porodice jer je njena majka Petra Dragšić (devojačko Vujinić) takođe bila profesionalna teniserka.

PROČITAJTE JOŠ

„Moja majka me inspirisala da igram tenis kada sam imala pet godina. Kada sam počela da osvajam trofeje, to me je samo podstaklo da dalje napredujem“, rekla je Hojnikova.

Njen otac Davor je bivši tekvondoista i ima velikom udela u njenim treninzima:

„Fizičku spremu radim sa ocem, koji je bio tekvondo borac i najbolje napredujem sa njim.“

Selidba u Majorku je prekretnica u njenom životu, a tamo će biti najmanje jedan semestar:

„U Majorku krećem 24. januara. Biću tamo do kraja juna i ako mi se dopadne i budem marljivo radila nameravam da ostanem u ‘Internacionalnoj američkoj školi Rafeala Nadala'“, rekla je za „Večer“.

Foto: Privatna arhiva

Ipak, pošto tenis nije jeftin moraće da uloži novac u školovanje, a na sreću dobila je stipendiju akademije:

„Već sam imala razgovore putem video snimaka sa direktorom škole da mi objasni kako da dođem u školu, razgovarali smo o njihovim i mojim ciljevima. On mi je objasnio kako izgleda dnevna rutina“, rekla je Hojnikova.

Ona očekuje da na Majorci brzo napreduje:

„Nekoliko eksperata će biti uključeno, uključujući nutricioniste, psihologe, sportiste i fizioterapeute. Pokušaću da izvučem najbolje iz svega“, završila je Hojnikova.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram