Foto: EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Nekadašnji prvi teniser sveta Huan Karlos Ferero je kritikovao svog bivšeg pulena Aleksandera Zvereva.

Španac je tokom osam meseci, u 2017. i 2018. godini sarađivao sa mladim teniserom, ali je nedavno izjavio da je pred njim još mnogo rada.

PROČITAJTE JOŠ

„Kako bi nadmašili Federera, Nadala ili Đokovića, Zverev i ostali mladi momci moraju da se poboljšaju, ali van terena. Tu mislim na stvari od hrane do fizičkog stanja“, naveo je Ferero.

On je naveo da je imao probleme u radu sa mladim Nemcem.

„Zverev nije poštovao zadate norme, niti uputstva koja je dobijao. Nije bio fokusiran na treningu“, rekao je Ferero.

Mladi teniser je ranije govorio o njihovom odnosu i naveo da mentor „nije imao poštovanje prema njemu“.

„Imali smo nekakvu svađu u Australiji. Sa ostalim članovima tima sam odlično sarađivao. On nije imao poštovanje prema nikome iz tima i morali smo da prekinemo saradnju“, rekao je Zverev.

Ferero je podgrejao sukob rečima da Zverev ne može da osvoji Grend slem trofej u ovom trenutku pošto, kako tvrdi, on ne može da uspostavi konstantnost na terenu.

„Trenirao sam ga osam meseci, sve to sam primetio. Imao je uspone i padove, previše njih u samo jednom meču. Zbog toga često igra mečeve sa po pet setova“, kaže Ferero.

Španac je dodao da je veliki problem u svemu – novac.

„Kada zaradite tolike pare kao mladić možete da postanete smeteni. U tom slučaju ključnu ulogu ima okruženje igrača. Zverev ima mnogo ometanja van terena, mnogo poziva, društvenih mreža, novih prijatelja. Pratim šta radi na Instagramu, primeććujem da ga tenis ne zanima. Na primer, za tri sata treninga Zverev ne trenira ni sat i po onako kako bi trebalo. Protestuje, prekida, besan je, ometen…“, opisao je Zverev.

Nemac je trenutno sedmi teniser sveta, u dosadašnjoj karijeri je osvojio 11 ATP trofeja, a najveći uspeh mu je trijumf na Završnom turniru 2018. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar