Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft)

Srpska teniserka Nina Stojanović nije uspela da se plasira u osminu finala turnira u Beogradu, pošto je izgubila od 60. teniserke sveta Šveđanke Rebeke Peterson posle tri seta, 7:5, 1:6, 0:6.

Stojanovićeva je eliminisana posle sat i 57 minuta borbe. U prvom setu teniserke su napravile sedam brejkova, od kojih Nina četiri, posle čega je povela u meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Peterson je zaigrala bolje u nastavku, prepustila je Stojanović samo jedan gem u drugom i trećem setu i plasirala se u osminu finala.

Peterson će igrati protiv Ajle Tomljanović iz Australije. Australijanka je u svom meču pobedila Ivanu Jorović za sat i 20 minuta igre u dva seta 6:4 i 6:3.

Ivana je posle pretrpljenog brejka na startu prvog seta, napravila dva zaredom i došla do 3:1. Mađutim, tada je stala i Ajla je rešila taj deo igre u svoju korist.

U drugom setu Australijanka je bila sigurnija i nije prepuštala mnogo šansi Srpkinji. U utorak nije prošla ni Lola Radivojević.

Ona je dobila specijalnu pozivnicu za učešće na turniru, a od nje je u dva seta bila bolja Bugarka Viktorija Tomova. Tomova je slavila sa 6:2 i 6:3 za sat i 19 minuta igre.

Da podsetimo, Olga Danilović igra od 19 časova u utorak uveče protiv Ruskinje Kamile Rahimove.

Završeni mečevi prvog kola Serbia Opena, utorak:

Jorović – Tomljanović 4:6, 3:6

Tomova – Radivojević 2:6, 3:6

Van Ujtvank – Konjuh 2:6, 6:1, 5:7

Stojanović – Peterson 7:5, 1:6, 0:6

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar