Darija Kasatkina Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Neobična ideja

Ruska teniserka Darija Kasatkina prošle godine otvoreno je priznala da ima devojku, a kritikovala je i režim Vladimira Putina.

Zbog toga je pobrala brojne simpatije među Ukrajincima, a sada je u njenu odbranu stao i Sergej Stahobski, poznat po tome što aktivno učestvuje u ratu između svoje države i Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Želela sam da pitam WTA da igram pod zastavom duginih boja“, istakla je svoju ideju Kasatkina nakon pobede u prvom kolu US Opena.

Otkrila je zašto je odlučila da napusti Rusiju i kritikuje tamošnju vlast.

„Sve je već bilo toliko zbrkano, rat je već počeo. Shvatila sam da je nemoguće biti gej osoba u Rusiji. Sve zajedno me je natralo da kažem ono što osećam. Nisam više mogla da ćutim o sebi i ratu. Osetila sam da kao javna ličnost treba da ispričam to i to sam i uradila“, rekla je Kasatkina.

Stahovski je imao komentar na sve ono što je Kasatkina rekla.

„Kasatkina ima veća m**a nego svi ruski teniseri zajedno“, jasan je Stahovski.

Ukrajinac je pre govorio da ne bi dao ćerki da se bavi tenisom kako ne bi postala lezbijka, ali izgleda da je makar malo promenio mišljenje.

Stahovskog je tokom sukoba i odlaska u vojsku među prvima podržao Novak Đoković, da bi mu Ukrajinac nedugo zatim okrenuo leđa i počeo da ga napada preko medija. Đoković se na te prozivke nije preterano obazirao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar