Stefanos Cicipas je izgubio čak 11 finala; Foto: EPA-EFE/SANDER KONING

Cicipas izneo interesantno mišljenje

Grčki teniser Stefanos Cicipas bio je slobodan u prvom kolu Mastersa u Majamiju, ali je na konferenciji za novinare privukao pažnju.

PROČITAJTE JOŠ:

Cicipas je upitan da li više voli da igra u dva ili tri dobijena seta, a on je tu priliku iskoristio da se osvrne i na ženski tenis.

„Ne bih da napravim neku vrstu priče od ovoga. Imate takođe i tu stvar o jednakim nagradama, žene primaju isto novca koliko i muškarci iako igraju u dva dobijena seta. Rekli su mi da su žene spremnije i izdržljivije od muškaraca. Ne znam. Možda bi onda mogle da igraju takođe pet setova“, rekao je Grk.

Trenutno peti teniser sveta veruje da bi mečevi u dva seta donela mnogo više različitih osvajača Grend slemova, a prisetio se i poraza od Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa prošle godine.

„Što se tiče slemova, volim igranje u tri dobijena seta. Ipak bismo mogli videti veću varijaciju što se tiče Grend slem šampiona ako bi se igralo u dva dobijena seta. Stvarno verujem u to, bilo bi mnogo različitih šampiona. Aleksander Zverev bi osvojio US Open, ja Rolan Garos. Sasvim je drugačija psihologija. Neki iskusniji igrači bi se lakše vratili u igru“.

Cicipas je istakao da nije fokusiran na uspehe starijih kolega.

„Nastojim više da se borim sa igračima moje generacije nego sa njima, pored toga što je Rafa jedini koji je učestvovao na poslednjim turnirima. Ponavljam, takmičim se protiv moje generacije, želim da budem najbolji i da se ne fokusiram na to šta rade stariji“.

Grk je imao problema sa povredom pred kraj prošle sezone, a razmišljao je i o povlačenju.

„Prošla godina je bila teška. Sećam se da sam se osećao užasno posle meča sa Rubljovim u Torinu. Nisam mogao da serviram kako sam želeo, da udaram bekhend ili forhend. Niko nije mogao da mi pomogne. Nekoliko dana sam razmišljao o povlačenju, ali suviše sam mlad da bih sve završio. U tom trenutku se jesam osećao bespomoćno, ali sredio sam problem, sada sam optimističan“, zaključio je Cicipas.

Stefanos će u drugom kolu Majamija igrati protiv Amerikanca Volfa.

BONUS VIDEO Najbolji momenti sa meča Medvedev – Cicipas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar