finale mastersa monte karlo 2021 cicipas rubljov
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je ruskog igrača Andreja Rubljova i osvojio je masters u Monte Karlu.

PROČITAJTE JOŠ:

Grk je u „pravoslavnom“ finalu dobio u dva seta i prilično sigurno sa 6:3 i 6:3 i uzeo je prvu titulu iz serije 1000 u karijeri, ne računajući pehar sa Završnog mastersa iz Londona.

Cicipas je u oba seta bolje realizovao poene posle svojih servisa, nego što je to radio Rubljov, a Andrej je posebno na drugom servisu bio prilično neubedljiv.

Stefanos nije oscilirao kako ume, a kad je u fokusu, posledica bude iskorišćena prva brejk lopta u drugom gemu meča za 2:0.

Ona će se ispostaviti dovoljnom u prvom setu, pošto nijedan od igrača nije do kraja više imao šansi da uzme servis protivniku.

Grk je imao energije i u drugom setu, pa je u trećem gemu realizovao drugu brejk priliku u meču i poveo je sa 2:1.

Rubljov je potom u šestom gemu uspeo da priđe do 30:30, ali ne i da ozbiljnije zapreti Cicipasu. Naprotiv, Cicipas je napravio još jedan brejk u završnici i time samo overio trofej.

Da podsetimo, Cicipas je na putu do prve masters titule savladao Aslana Karaceva, Kristijana Garina, Alehandra Davidovič-Fokinu, Danijela Evansa i sada Rubljova.

Rus je do finala pobedio i Rafaela Nadala u polufinalu u tri seta, ali nije ponovio isto izdanje i dan kasnije.

Inače, ova dvojica igrača su u poslednje dve godine konstantno među igračima koji tokom sezone imaju najviše pobeda u sezoni uz Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare