Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Sve je drugačije kada nd igra Đoković.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Kao i u gotovo svim sportovima, kada kao novinar pratiš neki događaj, uvek je bolje da dolaziš iz zemlje učesnika tog događaja.

Još bolje je ako tenis pratiš iz iste zemlje kao najbolji teniser svih vremena. Jedno, Novak Đoković je promenio igru i za predstavnike medija iz naše zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

Od kolega iz inostranstva, preko ljudi u organizaciji, pa do običnih ljudi, kod svih je prisutan respekt čak i ako ste prvi put tu.

„Da li Novak osvaja i ove godine“, bilo je pitanje uz osmeh koje sam najčešće čuo za ove dve nedelje.

Nije na kraju osvojio, ali nam je otkrio i jednu istinu.

Neće biti ništa isto kada on ode ni za nas novinare

Kako stvari zapravo funkcionišu?

Sve do polufinala u obe konkurencije, sa novinarkom akreditacijom možete ući na bilo koji teren ili stadion u kompleksu sve dok ima mesta, a na „Rod Lejver Areni“ uvek ima mesta do završnice.

Tada se pravila igre menjaju. Pošto se sve igra na najvećem stadionu, svi predstavnici medija žele priliku da budu deo spektakla i sve isprate sa lica mesta. Tada stvari postaju malo napetije, jer ranijim fazama svi smo raštrkani po brojnim terenima, pa nije tako velika navala.

Ali za polufinala i finala svi žele na „Rod Lejver Arenu“.

Foto: Nova.rs

Pošto je to nemoguće, onda se mesta podele po principu jačine redakcija, zemalja kao i u odnosu na to iz koje zemlje dolaze takmičari.

Dakle, dok Novak igra, nema zime za medije iz Srbije.

Ali, Siner se pobrinuo da ga izbaci u polufinalu i stvari su se odjednom promenile.

Za žensko finale je sve išlo glatko i odmah smo dobili mesta i to ona najbolja. Pomislio sam kako je to dobar znak i za muško finale, ali sam preumio jednu stvar.

Interesovanje za ženski tenis je neuporedivo manje, a uz to niko nije očekivao neizvestan meč jer je ubedljiva pobeda Sabalenke bila viđena.

Muško finale je bila sasvim druga priča. Očekivao se mnogo neizvesniji meč, a činjenica da Đoković nije ponovo dominirao donela je interesovanje i zbog želje da se vidi novi šampion.

A, pošto nije bilo Đokovića, nismo bili prioritet na listi za medijska mesta, pa smo početak meča dočekali u medija centru.

To je bio slučaj čak i sa kolegama koje su decenijama na grend slemu.

Jednostavno, bez Đokovića se pravila igre menjaju i to je verovatno bio i mali pogled u budućnost bez njega ili nekog novog teniskog imena.

Ušli smo ipak svi na kraju u jednom trenutku, ali je za razliku od ostatka turnira, sada situacija bila drugačija.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar