Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpski teniserima očigledno prija Sardinija. Danilo Petrović plasirao se u polufinale ATP turnira u Kaljariju, baš kao i Laslo Đere.

Danilo Petrović dosad nije imao zapaženiji učinak na ATP turnirima, štaviše nije imao trijumf na ATP turniru, već je igrao kvalifikacije za pomenuti turnir, gde je ispao, da bi zatim kao „srećni luzer“ dosegnuo do glavnog žreba.

PROČITAJTE JOŠ

A, onda je usledio bum Srbina i plasman u polufinale.

Momak koji ima 28 godina iznenadio je Federika Delbonisa, koji je bio izraziti favorit, plasiravši se u polufinale, gde ga čeka domaći takmičar Mark Čekinato.

Očekivano, Danila očekuje veliki skok na ATP rang-listi, i najbolji plasman u karijeri. Napredovaće bar za 30 mesta, što znači da će u najgorem slučaju biti 136. na listi, ali ukoliko pobedi, biće 125.

U slučaju da priredi senzaciju na Sardiniji i domogne se trofeja, od kojeg da dele još dve pobede, Danilo Petrović će biti među 110 najboljih.

Danas su na programu oba polufinala na Sardiniji, a oba meča su italijansko-srpski okršaji. U jednom se sastaju Museti i Đere, u drugom Čekinato i Petrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar