Foto: Oscar Barroso / Zuma Press / Profimedia

Dejvis kup reprezentacija Srbije u petak igra važan meč grupne faze takmičenja protiv selekcije Španije.

Srbija je u utorak savladala Južnu Koreju sa 3:0 i to bez Novaka Đokovića, dok je Španija poražena od Češke u četvrtak maksimalnim rezultatom i nalazi se u veoma teškoj poziciji.

Španija bi porazom od Srbije ispala iz Dejvis kupa već u grupnoj fazi, iako igra na domaćem terenu, a i finalni turnir će se igrati u Malagi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Crvena furija“ jeste bez Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala na ovom turniru, ali i dalje ima momke iz samog vrha svetskog tenisa, pa se trijumf Češke i te kako može smatrati iznenađenjem.

Sada Srbija ima priliku da izbaci velikog rivala, a onda kasnije sa Češkom u trećem kolu odlučuje o konačnom plasmanu.

Našem timu, koji sa klupe predvodi Viktor Troicki, u sredu se priključio Đoković, koji zbog svoje zemlje nije želeo da odmara nakon titule na US Openu.

Sigurno da je Novak u Valensiju stigao umoran, ali isto tako motivisan da učini sve što je u njegovoj moći da sa saigračima obraduje naciju, a kasnije napadne i popularnu „salataru“ po drugi put u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković bi u petak trebalo da igra drugi meč dana protiv Alehanda Davidoviča Fokine, kog je savladao u Sinsinatiju nedavno, ali je isto tako prošle godine izgubio od njega u drugom kolu Monte Karla.

Pre Novaka na teren bi trebalo da izađe Laslo Đere, koji je u odličnoj formi, a rival bi trebao da mu bude ili Roberto Bautista Agut ili Bernabe Zapata Miraljes. Pored Đerea u opticaju su još i Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, a biće interesantno i videti koji dubl par će Srbija izvesti na teren.

Izvesno je da će nas u dublu predstavljati Đoković i Ćaćić ukoliko prethodno bude 1:1, a ukoliko posao rešimo ranije Novaka gotovo sigurno ne bismo gledali na terenu posle singla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar