Novak Đoković i Boris Beker Foto: William WEST / AFP / Profimedia

Samo reči hvale za najboljeg tenisera na svetu

Boris Beker imao je iskustvo rada kao trener Novaka Đokovića, a sada iz drugačije pozicije gleda na njegove uspehe.

Srpski teniser je nedavno osvojio US Open po 4. put u karijeri, a ujedno je stigao do 24. grend slem titule, što je verovatno najveći uspeh u istoriji tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nebo je granica. Odnosno, nema granice. Nije ljudski biti ovako zdrav, gladan i inspirisan sa 36 godina. Svi smo radoznali da vidimo gde može da ode. Glad, poverenje koje postaje izvesnost. Nedelju dana pre finala zamolio je svoju pratnju da odštampa ove majice. Jer pobeda je bila njegov cilj i bio je siguran da će to postići“, rekao je Beker u intervjuu za italijansku „Gazetu“.

Objasnio je Beker zašto je Novak najbolji na svetu i zašto traje ovoliko dugo na najvećoj scnei.

„Mislim da će se sada fokusirati na grend slem turnire i igrati ih jedan po jedan bez razmišljanja o konačnom cilju. Najveći kvalitet kod njega je transformacija. On je povratnik na osnovnoj liniji i da bi pobedio Medvedeva spustio se do mreže, servirao i igrao voleje. Promenio je planove. Njegov veliki kvalitet je što plan igre prilagođava potrebama utakmice: uvek ima plan B, C, D… praktično celu azbuku“.

Otkrio je i detalje saradnje sa Đokovićem, koji je poznat kao izuzetno zahtevan kada je reč o tenisu i pazi na sve detalje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Šta me je najviše pogodilo tokom naše saradnje? Činjenica da nikada nije bio zadovoljan. Nikad! Čim je osvojio veliki turnir, umesto da slavi želeo je da razgovara o tome šta nije uradio dovoljno dobro. Rekao sam mu: „Nole, hajde da razmislimo sutra. I ništa nije uradio, nastavio je da analizira kako bi mogao da se poboljša“.

Beker i Đoković su i dalje u dobrim odnosima, uprkos tome što je Nemac bio u zatvoru zbog utaje poreza.

„Veoma smo bliski. Nole ima dve ličnosti: onu koja ide na teren i onu van njega. On je veoma dobar čovek, voli da čini dobro, pomaže deci preko svoje Fondacije i ako je nekom prijatelju teško on prvi ide da mu pomogne“, zaključio je Beker.

Đoković i Beker su zajedno uzeli šest grend slem titula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar