Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Biće veoma uzbudljivo

Novak Đoković dobio je veoma povoljan žreb na US Openu, ali on neće biti jedini Srbin na četvrtom grend slemu u sezoni.

Od preostale trojice srpskih tenisera najteži posao u prvom kolu US Opena ima Laslo Đere, koji će igrati protiv Nakašime, koji inače najviše voli da igra na betonu, dok je Đereu omiljena šljaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, Đere je u dobroj formi, dok Nakašima baš i nije, tako da naš predstavnik ima čemu da se nada.

Miomir Kecmanović je takođe sa Novakove strane žreba, a u prvoj rundi sastaje se sa Huanom Pablom Variljasom, dok bi u drugom mogao da ode na noge Tejloru Fricu, koji je igrao sa Novakom u četvrtfinalu Sinsinatija prošle nedelje.

Dušan Lajović je jedini od Srba sa druge strane žreba, a na startu turnira igraće protiv Jibinga Vua. Lajović je prošle nedelje predao meč Fricu u Sinsinatiju zbog povrede prsta na nozi, ali bi trebalo da bude spreman za nastup u Njujorku.

Trenutno najbolji teniser sveta Karlos Alkaraz u prvoj rundi imaće za rivala Dominika Kepfera. U osmini finala mogao bi da ga sačeka Kameron Nori ili Danijel Evans, dok bi u četvrtfinalu trebalo da se sastane protiv Aleksandera Zvereva ili Janika Sinera, koji su favoriti sa svoje strane.

Do finala Alkaraz bi mogao da se sastane i sa Medvedevim, ali i Hubertom Hurkačem, Andrejem Rubljovim, Mateom Beretinijem…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar