KArlos Alkaraz
KArlos Alkaraz; AP Photo/Julia Nikhinson)

Nije imao sreće Španac

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz propustiće Završni masters u Torinu zbog povrede koju je doživeo u Parizu u četvrtfinalu, kada je morao da preda Holgeru Runeu pred sam kraj drugog seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto Alkaraza u Torinu će igrati Amerikanac Tejlor Fric, koji je u trci bio deveti sa svega 50 poena više od Huberta Hurkača koji je na desetom mestu.

„Nakon mog povlačenja i procene mog medicinskog tima, nažalost, ovo je rezultat moje povrede: unutrašnje kidanje mišića levog trbušnog zida sa procenjenim vremenom oporavka od šest nedelja. Nažalost, neću igrati Završni masters i finale Dejvis kupa. Teško mi je i bolnoda propustim ova dva događaja, koja su mi toliko važna, ali sve što mogu da uradim je da budem pozitivan i fokusiram se na svoj oporavak. Hvala na podršci“, napisao je Alkaraz na društvenim mrežama.

Mladi Španac je na ovaj način ugrozio i čelo ATP liste na kraju godine, pošto će sada šansu za vrh imati Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, ali će im za to verovatno biti potreban trofej u Torinu.

Na Završnom mastersu će sada osim Frica učestvovati i Nadal, Rud, Cicipas, Medvedev, Đoković, Feliks Ože Alijasim i Andrej Rubljov.

Zanimljio u vezi sa Alkarazom je i paralela koja se može povući sa Nadalom kada je imao 19 godina. Davne 2005. godine se i Rafa povukao sa Završnog mastersa zbog povrede, a tada je bio drugi na svetu.

BONUS VIDEO Novak se razjario, pa zbog bizarne greške opsovao protiv Kresija u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar