Foto: Privatna arhiva

Ovo bi bio neslavan završetak, ali kaže da mučenje postaje sve veće.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser Filip Krajinović nagovestio je da bi uskoro mogao da se penzioniše. On je poražen u prvom kolu Rolan Garosa od Frensisa Tijafoa u tri seta (6:4, 6:3 i 6:2) i taj poraz mu je pao prilično teško. Već neko vreme nije sav svoj, što je priznao i na konferenciji posle susreta s Amerikancem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim, dobio sam jak udarac u grlo odmah na početku. Malo mi je smetalo u vezi sa disanjem. Međutim, nije to uzrok što sam izgubio. To je jedna jako loša serija u mojoj karijeri koja nema kraja i jednostavno teško mi sve ovo jako pada. Svašta nešto mi prolazi kroz glavu i misli. Uskoro ću objaviti neke vesti u vezi moje karijere, biće možda neočekivano, ali uskoro će svi saznati šta će biti“, rekao je Krajinović na konferenciji posle poraza od Tijafoa.

Ovako kako zvuči, deluje kao da će objaviti kraj karijere, pošto ima 31 godinu, a do sada nije osvojio nijednu ATP titulu.

Najbolji renking u karijeri bio mu je 26. pozicija, pre svega zbog plasmana u nekoliko finala. Imao je šansu da osvoji masters u Parizu 2017. mada je izgubio u meču za titulu.

Igrao je i finala Kvinsa prošle godine, Hamburga tokom 2021, a 2019. je igrao za titulu u Stokholmu i Budimpešti.

„Za neki nastavak treba još veći rad, motivacija, tim ljudi, svašta nešto. Dugo se gubim u svemu ovome, ne osećam se na terenu jako. Opet ponavljam, sve mi teže padaju pobede, igra moja, koja je bila agresivna, nestala je. Nisam to ja više na terenu i počinje sve da me jako muči. Svašta mi pada na pamet. Razmišljao sam o pauzi, međutim, godine ne dozvoljavaju. Imam 31 godinu. Svaka duža pauza bi bila sve teža za vraćanje s obzirom da gubim rang. Morao bih da igram slabije turnire, a sebe ne vidim u tome. Mislim da ste iz ovog konteksta sve razumeli šta ću da objavim uskoro“, rekao je Krajinović, danas 93. teniser planete.

BONUS VIDEO: Đoković izjednačio protiv Runea u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar