Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pričao je tokom konferencije na Rolan Garosu i o zlostavljanju koje doživljava putem društvenih mreža.

Foto: Nova.rs

On je u prvom kolu pariskog grend slema pobedio Aleksandra Kovačevića u tri seta i sad čeka meč sa Martonom Fučovičem.

PROČITAJTE JOŠ:

Rolan Garos je ove godine odlučio da se zaista bavi psihičkim zdravljem igrača i to je iskorak koji bi pozitivno mogao da utiče i na Novaka.

Razlog je što je putem društvenih mreža prethodnih godina bio jedan od igrača koji su najviše bili na udaru. Ovog puta su igrači dobili mogućnost da koriste „Bodyguard“, sistem zaštite od zlostavljanja koji se zasniva na veštačkoj inteligenciji.

U segmentu internet nasilja je Đoković trpeo najviše zlostavljanja od svih tenisera. Čak 15 odsto svih tvitova o njemu su negativni (gotovo svaki peti), a na Fejsbuku ima čak 11 odsto negativnih reakcija.

Za njega često govore da je sebičan i kako se nadaju da „neće osvojiti više nijedan grend slem“, dok je iza njega po stepenu omraženosti Stefanos Cicipas. Upravo o ovom problemu je Novak govorio u Parizu.

„Da je drugačije, mene bi čudilo. Ne znam šta bih dodao još tome. Kobi Brajant je rekao odlično je kada te neko mrzi, jer se ne mrze dobri, mrze se najbolji. Ne mrzim nikoga, niti gajim to, mržnja je strašno negativna emocija, ako je neko ima prema meni, to govori o toj osobi. Ne mislim da sam zaslužio da me mrzi, radio sam šta sam mislio u tom momentu. Da sam pravio grešaka, jesam, ali sam radio ono što sam mislio“, kazao je Đoković na konferenciji posle meča.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu