Foto: EPA-EFE/ERIK SIMANDER

Selektor Dejvis kup tima Švedske, Robin Soderling je poručio da veruje da će Novak Đoković i Rafael Nadal prestići Rodžera Federera po broju najvećih titula.

Soderling, koji je jedini igrač uz Novaka Đokovića, koji je uspeo da pobedi Rafaela Nadala na Rolan Garosu, smatra da će Srbin i Španac prestići tenisera iz Švajcarske.

„Rafa će ove ili sledeće godine uzeti neki grend slem i stići Rodžera. Njega nikada ne smete da potcenite, ali kada se svi budu povukli, mislim da će Nadal ili Đoković imati najviše slemova“, rekao je Šveđanin za „Skaj Sports“.

Na pitanje, kome će ova neočekivana pauza više koristiti, rekao je da će svakako to odgovarati Federeru i Nadalu.

„Ako se pauza još nastavi, to će pomoći Rafi i Rodžeru da se oporave i produže svoje karijere. Videćemo kako će sve izgledati kada ponovo bude moglo da se igra“, dodao je Robin.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je reč o Rolan Garosu, koji je pomeren za 27. septembar, on kaže da je Nadal i dalje najveći favorit.

„Igraće se u septembru i biće nešto sasvim drugačije. Uprkos tome, Rafa je top favorit. Ako bude igrao sto odsto na svom nivou, ima velike šanse za novu titulu. Tu je i grupa tenisera koju predvode Dominik Tim i Novak Đoković, ali Pariz je Nadalova teritorija“, kaže Šveđanin.

Pre 11 godina, on je uspeo da iznenadi Nadala na pariskoj šljaci.

„Ne mogu da verujem da je prošlo 11 godina otkako sam pobedio Nadala na Rolan Garosu. To još jednom govori koliko je to njegova teritorija. Uspeo je da osvoji prvu titulu 2005, i 15 godina kasnije i dalje je najveći izazov za sve u Parizu“, zaključio je Soderling.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar