foto: TKCZ

Međunarodni iskorak teniskog kluba Crvena zvezda

Teniski klub Crvena zvezda, najtrofejniji teniski klub u Srbiji napravio je plan i program razvoja i rada na budućim asovima ovog sporta na terenima na Karaburmi u Beogradu gde su prve teniske korake napravili kasnije svetski šampioni i osvajači svetskih trofeja, od Slobodana Živojinovića, do Jelene Janković, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog…

Prvi profi trofej u karijeri upravo na terenima TK Crvena zvezda osvojio je danas jedan od najboljih igrača u istoriji “belog sporta” Novak Đoković.

“Međunarodni iskorak teniskog kluba Crvena zvezda” je naziv teme o kojoj se govorilo na konferenciji za medije čiji je organizator bio TK Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ:

“Radujem se što mogu da vam saopštim divne vesti. Šta ima lepše od dece, od pomoći i podrške njihovom sportskom razvoju, i od toga da će njihova budućnost biti olakšana i ulepšana jer ćemo im pomoći na putu koji su izabrali, a to je put sportskog razvoja i usavršavanja. Teniski klub Crvena zvezda je klub koji je u svojoj 74 godine dugoj istoriji rađao i stvarao velike igrače, od kojih su mnogi postali svetski šampioni. Tradicionalno, Zvezdina škola tenisa je prepoznata kao jedna od najjačih i najboljih u našoj zemlji i regionu. U našem klubu se neguje timski rad, i fokusirani smo na kompletan razvoj igrača, od početnih koraka do profesionalnih takmičenja u teniskom sportu. Crvena zvezda je najtrofejniji teniski klub u Srbiji sa ukupno osvojenih 39 šampionskih titula u seniorskoj konkurenciji, 24 u muškoj i 15 u ženskoj. Takođe smo osvojili i brojne titule u mlađim kategorijama. Danas sa ponosom možemo reći da smo obezbedili sredstva uz pomoć kompanije Data Driven Lab i napravili plan i program budućeg razvoja ovog sporta na Zvezdinim terenima. Pred nama je, slobodno možemo reći, istorijski i međunarodni iskorak teniskog kluba Crvena zvezda”, rekla je Đurđa Ćeramilac, predsednik Upravnog odbora TK Crvena zvezda.

Blistavu budućnost teniske “crvenobele” ekipe najavio je i Slobodan Vojinović, direktor TK Crvena zvezda.

“Izuzetno smo ponosni što uspostavljamo ovo partnerstvo sa jednom od najdinamičnijih i najtehnoloških srpskih kompanija, koja radi na tehnološkim proizvodima koje koristi 23 miliona korisnika širom sveta. Sposobnost da imamo jaku podršku nikada nije bila važnija za klub i našu zajednicu igrača i navijača. Srećni smo što radimo sa DDL-om i ostvarujemo našu viziju za partnerstvo izgrađeno na pomaganju deci da uživaju u tenisu i da imaju priliku da postanu bolji igrači. Za nas je ovaj zajednički napor ključan jer želimo da optimizujemo resurse kako bismo pomogli u razvoju igre”, istakao je Slobodan Vojinović, direktor TK Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ:

Na konferenciji su predstavljeni i mladi šampione “crvenobelih”: Todor Vukomanović, Marko Šavija, Aleksa Oparnica, Igor Perić, Dušica Popovsk, Lana Petković, Stela Džimović, Helena Korać, Jovana Matović. Sportski srpski as, četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon podržao je rad teniskog “crvenobelog “ giganta za čiji klub se takmiči i njegova unuka Stela Džimović.

“Ovo je velika podrška za ove mlade igrače, a isto tako i obaveza. Ja često govorim svojoj unuci da je to velika obaveza, da čim sam ja pored nje da ona mora još bolje da igra i još više trenira i ona to radi, ja je pratim stalno, kao što i ostale dečaci i devojčice sa kojima igra. Moram da kažem da su svi vredni, mislim da je Crvena zvezda izabrala dobru ekipu”, kaže Vladimir Petrović Pižon.

foto: TKCZ

Legendarni srpski teniski as Slobodan Živojinović u svet “belog sporta” ušao je upravo na terenima Zvezde.

“Prve teniske i uopšte korake života napravio sam upravo na terenima teniskog kluba Crvena zvezda. Iz Zvezde je krenula ta magija koja me prati ceo život, ta ljubav prema tenisu, sportu, sve ono što sam zahvaljujući sportu lepo doživeo i proživeo. Znam koliko je potrebna podrška u svakom smislu detetu koje ima snove da na tom istom terenu na kome provodi sate i sate dosegne zvezde, podrška je neophodna, podrška je vetar u leđa i bez nje se nikad nije moglo, danas posebno. Drago mi je da je moja Zvezda kao i uvek vredna, da održavaju tradiciju, da brinu o budućnosti i deci, igračima, da daju sve od sebe da se nastavi put koji je davno utaban i koji je uvek donosio šampione. Čestitam na svemu sto su uradili i verujem da je zlatna budućnost pred teniskim gigantom, našom Zvezdom”, zaključio je Živojinović.

BONUS VIDEO Novak Đoković uz urlik savladao Hačanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar