Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz; Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Nema više nikakve dileme. Bilo je potrebno da se odigra samo kolo i po na Završnom mastersu u Torinu i da već znamo ko će završiti godinu na prvom mestu.

To će biti Karlos Alkaraz, 19-godišnje čudo iz Mursije.

PROČITAJTE JOŠ

Španski teniser je sa samo 19 godina i šest meseci postao najmlađi broj jedan na kraju godine u istoriji tenisa. To je postao novi svetski rekord. Niko u open eri nije uspeo da uradi to pre njega što dovoljno govori o kakvom se talentu zapravo radi.

Naime, postojala su dva scenarija koja su mogla da ostave Alkaraza bez vrha. Jedan je bio da Stefanos Cicipas pobedi sve mečeve u Torinu (za to se pobrinuo već u prvom kolu Novak Đoković), a drugi je bio da Rafael Nadal osvoji titulu.

Kada je Rud osvojio prvi set protiv Tejlora Frica postalo je jasno da Španac ispada sa turnira, pa je Alkaraz mogao da počne da slavi.

Mlađi Španac je otkazao turnir u Torinu jer je imao problem sa trbušnjacima (poslednjih mesec dana i sa kolenom), pa je odlučio da ne pravi sebi dodatni problem.

Alkaraz je osvojio turnir u Rio de Žaneiru, Barseloni, Majamiju i Madridu, te US Open krajem godine što ga je lansiralo na vrh liste.

Već je 10 nedelja na prvom mestu i prestići će Borisa Bekera (12 sedmica na vrhu), Endija Rodika (13 nedelja), te Danila Medvedeva (16 nedelja) do sledećeg Australijan opena.

BONUS VIDEO Čudesan poen Alkaraza za brejk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar