Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ova situacija je uzdrmala ženski svet tenisa.

Rumunska teniserka Simona Halep se prošle godine našla u centru skandala u kom je bila osumnjičena da je koristila doping.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga je suspendovana na neodređeno vreme oktobra 2022, i to neodređeno vreme traje i skoro godinu dana kasnije.

Halep je bila pozitivna na „roksadustat“ tokom prošlogodišnjeg US opena i od tada traje njena borba i pokušaji da dokaže da je nevina.

Ostala je pri svome da je nedozvoljenu supstancu unela slučajno, a pošto do sada nije bilo nikakve konkretne presude, dok Rumunki ističe vreme, oglasila se o celom slučaju i njena koleginica iz Francuske Alize Korne.

„Hajde, ljudi, da se udružimo. Ovo je otišlo predaleko, a i i predugo“, rekla je Korne i označila ITF i ITIA, Međunarodnu tenisku federaciju i Međunarodno telo za integritet u tenisu.

„Teniski svet samo želi ono što je pravedno. Želimo pravdu za Simonu“, dodala je Francuskinja.

Halep nije stavljena, tačnije izbrisana je sa spiska učesnika US opena, a njeno mesto je pripalo Tejlor Taunsend. Simona je u međuvremenu zapala u drugi problem jer su nađene nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.

Inače, roksadustat je supstanca koja se koristi kao lek protiv anemije i utiče na proizvodnju crvenih krvnih zrnaca u telu.

Korne nije jedina koja je stala u odbranu Halepove, već je to uradio i Džon Milman, jer se postupak i izricanje presude već predugo odlažu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar