Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Rafael Nadal, branilac titula na Rolan Garosu, protutnjao je do četvrtfinala grend slema u Parizu pobedom nad Sebastijanom Kordom iz SAD, 6:1, 6:1, 6:2.

Španac, koji pokušava da dođe do 13. titule na turniru u Bulonjskojh šumi odigrao je fenomenalno od početka do kraja i protivniku prepustio svega četiri gema.

PROČITAJTE JOŠ:

Posao je završio za svega 116 minuta i sada će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Aleksandera Zvereva i Janika Sinera.

PROČITAJTE JOŠ: Nemogući uslovi u Parizu – Nadalu oči pune šljake

Rafa je u prvom setu napravio dva, a u drugom setu tri brejka. Korda, sin nekadašnjeg šampiona Australijan opena, Petra Korde, igrao je dobro sve do ovog meča, ali protiv šampiona takvog kalibra jednostavno nije mogao više.

Najveći otpor pružio je u poslednjem setu kada je napravio brejk i poveo sa 2:0, ali je potom Španac napravio niz od šest uzastopnih gemova i tako dobio meč.

Španac ima neverovatan skor na Rolan Garosu kada igra sa igračima koji su van Top 25 na ATP listi. Ostvario je 51 pobedu i nema nijedan poraz.

Protiv Korde, čini se da je više problema imao sa uslovima za igru. Naleti vetra povremeno bili su tako jaki da su mu izbijali lopticu pri pokušaju da servira, a oči je često morao da pokriva rukama kako bi ih zaštitio.

Mnogi teniseri su se proteklih dana žalili na katastrofalne uslove za igru, a prognoza vremena za naredne dane nije sjajana i očekuje se još lošeg vremena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar