Foto: EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Želi da "spere ljagu sa imena".

Rumunska teniserka Simona Halep žalila se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani na četvorogodišnji suspenziju zbog dopinga, potvrđeno je u utorak iz te ustanove.

Pročitajte još

Nezavisna komisija prethodno je utvrdila da je 32-godišnja dvostruka grend slem šampionka „namerno prekršila antidoping pravila“, a Halep je navela da su optužbe lažne i da će uraditi sve da „spere ljagu sa imena“.

„U žalbi CAS, sportistkinja traži da se odluka poništi i da joj se umanji kazna“, navodi se u saopštenju švajcarskog suda, koje je preneo britanski „BBC“.

Nekadašnja prva teniserka sveta suspendovana je 7. oktobra prošle godine, a ako ostane na snazi sadašnja kazna, zabrana da igra će joj trajati do 6. oktobra 2026. godine. Rumunka je na prošlogodišnjem US openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a potom je u maju optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu. Sud za sportsku arbitražu saopštio je da će o slučaju odlučivati veće sudija posle saslušanja i da nije moguće navesti vremenski okvir za odluku.

Halep je 2018. godine osvojila titulu na Rolan Garosu, a godinu dana kasnije na Vimbldonu i najpoznatija je teniserka koja je pala na doping testu još od Marije Šarapove 2016. godine. Rumunka je osvojila 24 titule u singlu i zaradila više od 40 miliona dolara od nagrada na turnirima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar