Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Rumunska teniserka Simona Halep kaže da već osam meseci ne može da učestvuje na turnirima, a njen pakao još uvek nije gotov.

Ona je prošle godine postala deo doping skandala, kada je otkriveno da je njen uzorak pozitivan.

PROČITAJTE JOŠ:

Njen uzorak je bio pozitivan na „roksadustat“, zbog čega je suspendovana još u oktobru prošle godine. Reč je o leku protiv anemije koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

„Još jednom sam uništena. ITF (ITIA) je još jedanput, treći put odložio moje saslušanje za mesec dana kasnije. Čekam da mi ‘sude’ od oktobra prošle godine. U decembru sam konačno mogla, zahvaljujući ekspertima, da pokažem da je mnogo suplementacije koju sam koristila, bilo kontaminirano, što je uzrokovalo pozitivan doping test. Zamolila sam za, kako pravila antidopinga nalažu, brzo saslušanje. To je moje pravo, piše u pravilima. Nažalost, ITF (ITIA) je odložila to saslušanje tri puta“, žali se Halepova.

Nekada najbolja teniserka planete i grend slem šampionka kaže da joj Međunarodno telo za integritet u tenisu (ITIA) i Međunarodna teniska federacija (ITF) oduzimaju pravo da joj se sudi pred nezavisnim tribunalom.

„Ne dozvoljavaju mi da učestvujem na turnirima osam meseci. Sada znam da sam propustila već Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon. Da ne spominjem da sam izgubila poene i renking. Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnu teniserku, a neću ni da pričam o posledicama po moje psihičko zdravlje. Nepoštovanje pravila ITF (ITIA), a tiče se brzog saslušanja na koje imam pravo je toliko omalovažavajuće da nemam više reči. Odložena pravda je odbijena pravda“, napisala je Rumunka.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar