Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Veliki gubitak za tenis...

Američka teniserka Serena Vilijams objavila je da će završiti karijeru, najverovatnije posle ovogodišnjeg US Opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Serena je nedavno zabeležila prvu pobedu nakon 14 meseci, ali je u najavi septembarskog izdanja magazina „Vogue“ definitinvo potvrdila da se povlači iz tenisa.

„To je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Ne želim da bude kraj, ali sam istovremeno spremna za ono što dolazi“, kaže Serena.

Čuvena teniserka je na društvenim mrežama okačila sliku iz magazina uz opis:

„Vog, naslovnica septembarskog izdanja. Dođe čas u životu kada morate da odlučite da idete u drugom pravcu. To vreme je uvek teško kada nešto volite tako mnogo. Moj Bože, koliko ja volim tenis. Ali sada, odbrojavanje je krenulo. Moram da se fokusiram na to da budem mama, na moje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje nečeg drugačijeg, ali da i dalje budem Serena. Uživaću u tome u narednih nekoliko nedelja“, poručila je Vilijams.

Serena trenutno ima 40 godina, a u karijeri je osvojila 23 grend slem trofeja. Ukupno je osvojila 73 titule, a prvi put je na čelu WTA liste bila 8. jula 2002. godine. Tokom profesionalne karijere od tenisa je zaradila malo manje od 100.000.000 dolara.

Po sedam puta je osvajala Australijan Open i Vimbldon, šest puta je bila prvakinja US Opena, dok je na Rolan Garosu tri puta odigla trofej. Takođe, ima zlato i sa Olimpijskih igara 2012. godine. Mnogi je smatraju najboljom teniserkom svih vremena, a na prvom mestu WTA liste provela je ukupno 319 nedelja.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare