Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Švajcarski teniser Rodžer Federer ne igra tenis duže od godinu dana.

Poslednji put je takmičarski nastupao na Vimbldonu prošle godine kada je izgubio od Huberta Hurkača. Do kraja godine je prijavljen za dva turnira, prvo Lejver kup, onda i za onaj u Bazelu.

PROČITAJTE JOŠ:

Endi Rodik, nekadašnji američki šampion i prvi teniser planete kaže da Federer više nikad neće osvojiti grend slem.

Inače, Švajcarac je u ponedeljak napunio 41 godinu i teško je da će ponoviti uspehe koje je pravio do 2019.

„Mislim da više nikad nećemo videti Federera da se takmiči na tri ili pet dobijenih setova u rasponu od sedam mečeva koliko je potrebno da se osvoji grend slem. Nadam se da će samo otići pod svojim uslovima. Trenutno ima dva turnira u kalendaru, a u Bazelu teren nosi njegovo ime“, rekao je Rodik u podkastu „Rič Ajzen šou“.

„Mislim da ćemo imati bolji uvid u to kad ga vidimo na tim turnirima, na kojima neće preterano fizički naprezati svoje telo, unutra, dva ili tri seta, ne mora da se nosi sa spoljnim uslovima. Nisam posebno optimističan kad gledam u sledeću godinu, jer vreme ne može da se pobedi i ne mislim da će automatski biti bolji jer nije bio favorit na ‘slemovima’ i kad nije bio povređen“, dodao je Rodik.

Napominje da takođe zna i kako Federer ne bi voleo da mu poslednji set u karijeri bude izgubljen 6:0.

„Zato sam srećan što napreduje s rehabilitacijom, što ga čeka dug proces i što ima priliku da ode pod svojim uslovima. Svakako ne zaslužuje ništa manje od toga“, podvukao je Rodik.

BONUS VIDEO: Neverovatan „raspad“ Karlosa Alkaraza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar