EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Malo ko je ovo očekivao

Nemački teniser Aleksander Zverev pobedio je Karlosa Alkaraza u prvom kolu Crvene grupe u Torinu rezultatom 2:1 i to nakon preokreta, po setovima 7:6 (3), 3:6, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 34 minuta, a ostala dvojica tenisera u grupi su Danil Medvedev i Andrej Rubljov, koji tek treba da igraju međusobni duel (ponedeljak, 21 sat).

PROČITAJTE JOŠ:

Ključni parametar u meču bio je prvi servis Zvereva, koji je ulazio u 77% slučajeva, a na kraju je upravo njim rešio meč i izvukao se iz neugodne situacije u poslednjem gemu.

Ovaj poraz Alkaraza, odnosno pobeda Zvereva, odgovara i Novaku Đokoviću, koji je prethodno obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, ali mu je Španac i dalje glavna pretnja i imaće priliku da ga „napadne“ početkom naredne sezone, kada Srbin brani titulu na Australijan openu, tako da je svaki poen važan.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Zverev je u prvom setu prvi stigao do brejka, ali ga je ispustio za 3:3. Propustio je zatim nemački teniser četiri brejk prilike, dok je Španac nešto kasnije ispustio tri brejk i set lopte, pa se ušlo u taj-brejk.

Tamo je Alkaraz napravio dva mini-brejka, Zverev nije imao pravi odgovor, pa je prvi set završen u korist Španca.

U drugom delu Zverev je rano stigao do brejka, poveo sa 2:0 i tu prednost držao do kraja seta.

U trećem setu je Zverev propustio jednu brejk priliku, ali je stigao do brejka za 3:2 i ponovo tu prednost držao do kraja uz male poteškoće.

Alkaraz je imao brejk priliku u poslednjem gemu, ali se Zverev izvukao odličnim servisima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare