Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Eskpresna eliminacija Poljakinje

Poljska teniserka Iga Švjontek ubedljivo je poražena u polufinalu mastersa u Indijan Velsu od Elene Ribakine rezultatom 6:2, 6:2. Meč je trajao svega 77 minuta, a Poljakinja nijednog trenutka nije imala nikakve šanse.

Ribakina je u prvom setu napravila dva brejka i kada je trebalo igrala odlično da spasi dve brejk lopte sa kojima se suočila u petom gemu.

PROČITAJTE JOŠ

U drugom je krenula kao tajfun i povela sa 5:0 kada je usledio i poslednji trzaj Švjontek koji nije bio dovoljan za čudesni preokret.

Ubedljiva je bila i Arina Sabalenka koja igra tenis života ove godine. Ona je sa 6:2, 6:3 bila bolja od Grkinje Marije Sakari.

Prva je Sabalenka došla do brejka u prvom setu, ali je Sakari odmah uzvratila. Sabalenka je nakon toga, uz nova dva brejka, vezala tri osvojena gema i tako zaključila prvi deo meča.

Sakari je uspela da spasi dve set lopte, ali je treća bila srećna za Beloruskinju.

Sabalenka je nastavila niz i u drugom setu, povela je 2:0, ali je Skarai na brejk odgovorila brejkom. Imala je Grkinja priliku i da preokren situaciju u ovom delu meča, ali je Sabalenka spasila brejk loptu u petom gemu i u narednom došla do nove prednosti koja se pokazala kao presudna.

Ribakina i Sabalenka do sada su odigrale četiri meča, i svaki put je kao pobednica izlazila Sabalenka. Sabalenka igra za titulu broj 13 u karijeri, a Ribakina će pokušati da podigne četvrti pehar.

BONUS VIDEO Magičan volej Novaka naterao Hurkača da „poleti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar