Foto: Printscreen Instagram / anapotapova

Ne deluje da se mnogo potresla, ali moraće da pazi šta radi u budućnosti.

Ruska teniserka Anastasija Potapova našla se na udaru teniske javnosti, nakon što je obukla dres Spartaka iz Moskve pred duel protiv Džesike Pegule na Mastersu u Inidijan Velsu.

Potapova je na meč trećeg kola izašla u dresu kluba za koji navija od 13. godine, a posle toga je istakla da nije jasno u čemu je tačno provokacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Naravno, ona se našla na udaru zbog rata u Ukrajini, a poznato je da je teniserima i teniserkama iz Rusije zabranjeno isticanje simbola te države, dok na nekim turnirima nisu ni mogli da učestvuju u proteklih godinu dana.

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek je bila iznenađena potezom Potapove, koja je mogla da pretpostavi da će izlaženje u dresu Spartaka proizvesti niz komenatara.

Ubrzo se o ovom slučaju oglasio i bivši ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov, koji ratuje za svoju zemlju. Dolgopolov je podržao Švjontek u njenim izjavama, a tražena je i kazna za Potapovu zbog ovog poteza.

Umesto kazne, stiglo je upozorenje od WTA.

„U vezi sa dresom ruskog kluba, WTA je formalno upozorio igračicu da to nije prihvatljivo. Ne očekujemo da će se ovo ponavljati u budućnosti“, navodi se u saopštenju te organizacije.

Zanimljivo je da Potapovoj ovo nije bio prvi put da se slika u dresu Spartaka, a veoma je aktivna na društvenim mrežama, gde je konkretno na Instagramu prati 126.000 ljudi.

Potapova je trenutno 28. na WTA listi, a ima tek 21 godinu i mnogi joj predviđaju blistavu budućnost, iako je u Indijan Velsu ispala u šesnaestini finala.

Naredni turnir na kom Potapova učestvuje je Masters u Majamiju, a već je okačila slika sa Floride na društvene mreže.

Inače, njen dres Spartaka bi se svideo i navijačima Crvene zvezde koji su već godinama u bratskim odnosima sa navijačima moskovskog kluba i spajaju ih crveno-bele boje.

BONUS VIDEO Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar