Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Veliko iznenađenje.

Na mastersu u Indijan Velsu se već na startu turnira dogodilo veliko iznenađenje, nakon što je eliminisan Grk Stefanos Cicipas.

On je u drugom kolu, nakon što je u prvom bio slobodan, eliminisan od Australijanca Džordana Tomspona posle velike borbe i drame u tri seta rezultatom 7:6, 4:6, 7:6.

PROČITAJTE JOŠ

Iako u prethodna dva susreta nije uspeo da uzme nijedan set Grku, Tompson je uspeo da dođe do pobede karijere.

On je u prvom setu propustio četiri brejk lopte, ali je u taj-brejku sa nulom uspeo da doše do seta.

U prva tri gema drugog seta viđeno je isto toliko brejkova za prednost Cicipasa, koji je značajno podigao nivo igre i bez većih poteškoća je uspeo da izjednači rezultat na 1-1.

Velika borba viđena je u odlučujućem setu u kome jedinu brejk loptu treći igrač sveta nijeiskoristio u prvom gemu. Sjajno je Grka služio servis i u trećem setu Australijancu, trenutno 87. igraču sveta, je prepustio samo dva poena, međutim, Tompson je u tajbrejku u pretposlednjem poenu oduzeo servis rivali i potom završio meč.

On će u narednoj rundi igrati protiv Čileanca Tabila koji je u dva seta sa 7:6, 7:6 iznenadio domaćeg igrača Maksima Kresija.

Cicipas je bio pretnja i Novaku Đokoviću na ovoj američkoj turneji da se približi i preuzme prvo mesto, ali očigledno da povreda o kojoj je pričao pre turnira nije dozvolila da zaigra ozbiljniji tenis.

Pobedu je ostvario Danil Medvedev koji se namučio sa Brendonom Nakašimom, ali je na kraju bio bolji rezultatom 6:4, 6:3.

Iznenađenje je priredio i Francuz Igo Imber koji je sa 7:5, 6:4 bio bolji od Denisa Šapovalova.

BONUS VIDEO Đokoviću miksuju napitak, reditelj prenosa pomno pratio svaki pokret

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar