Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Mogla je da se izbegne ova neprijatna situacija

Ruski i beloruski sportisti su od početka rata u Ukrajini na udaru na više nivoa, a to osećaju i teniseri i teniserke.

Zbog toga im je zabranjeno da igraju na Vimbldonu prošle godine, a sada je Andrej Rubljov doživeo neprijatnu scenu i na Mastersu u Indijan Velsu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rubljov je sa sunarodnikom Karenom Hačanovim izgubio u prvom kolu dubla, ali se neprijatna scena dogodila pre početka meča.

Poznato je da Rusi ne smeju da se takmmiče pod svojom zastavom, ali sada ispod imena Rubljova nije stajalo ni mesto gde je rođen, pošto je u pitanju Moskva.

Semafor je ispod mesta rođenja ostao prazan, što je poslužilo za šaljive komentare na društvenim mrežama.

Navijači su pisali da se Rubljov pojavio niotkuda, da je samo odrastao, da je mesija, dok su neki napisali da su mogli bar da napišu da je rođen u bolnici.

„Razumem stvar sa „neutralnom“ zastavom. Zato uklonite ovaj odeljak sa table za njih. Nije uklesan u kamenu, tako je lako to uraditi“, predložio je jedan od navijača.

Neki ljudi su se i uvredili ovakvim potezom organizatori turnira, pogotovo zato što se Rubljov zalagao za mir i uvek je bio protiv rata, te to nije javno krio.

Rubljov se takmiči i u singlu, jedan je od glavnih favorita za titulu, jer je nedavno igrao u finalu Dubaija, pa će biti zanimljivo videti da li će ovaj propust biti rešen ili će se nastaviti sa istom politikom.

BONUS VIDEO Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar