Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Ruski teniseri Aslan Karacev i Andrej Rubljov pobedili su Marsela Granoljersa i Felisijana Lopeza sa 2:1 (4:6, 6:2 i 6:4) u odlučujućem meču poslednjeg dana grupne faze Dejvis kupa.

Ovaj meč je pomno pratila i publika u Srbiji, jer je od njega zavisio plasman srpskog tima u četvrtfinale.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija se u tamo plasirala jednom pobedom i jednim porazom iz grupe sa Nemačkom i Austrijom, ali joj je za to bio potreban i trijumf ruskog dubla.

Karacev i Rubljov su mogli da uzmu i samo jedan gem i da obezbede dalje takmičenje i „odu na tuširanje“, ali ovako prolaze kao prvoplasirani iz grupe A i ukrštaju se sa Švedskom.

Nisu kalkulisali, iako su slabije ušli u meč koji se ticao i srpske reprezentacije. Tokom dvočasovne borbe, Granoljers i Lopez su prvi set dobili u nijansama.

Iskoristili su sjajan ritern viner Felisijana Lopeza za 15:30 na servisu Rubljova u devetom gemu. Karacev je odmah zatim smeč poslao u aut za 15:40, a Španija je došla do prvih brejk lopti.

Iskoristio ih je španski dubl posle novog fantastičnog riterna Lopeza i na 5:4 rutinski je odservirao za set.

U drugom setu je proradio ritern Rusa koji su u drugom delu igre stvorili desetak šansi za oduzimanje servisa protivniku.

Čim je servis Španaca bio pod pritiskom, a Rubljov je igrao malo više hazarderski i snažnije, rezultat je postao drugačiji.

Već u drugom gemu je treća brejk šansa pretvorena u 2:0 za Rubljova i Karaceva, u trećem su uspeli da se izvuku i potvrde brejk.

Zatim su propustili čak četiri brejk prilike da odu još dalje Špancima, ali su drugi brejk napravili u osmom gemu i overili izjednačenje.

Treći set je rešen tek u napetoj završnici. Nijedan od timova nije imao šansu da uzme servis drugom sve do desetog gema.

Tada je na servisu bio Lopez. Rubljov je na njegov drugi servis poslao „raketu“ iz riterna za 15:15, a onda je i Karacev uradio nešto slično za 15:30 i za 30:40.

Posle dva sata igre, Rusi su došli do meč lopte, Lopez je priželjkivao dobar prvi servis, jer je realizacija na drugom bila samo 40 odsto.

Promašio je prvi, kod drugog je Rubljov izašao agresivno napred i napao je, Lopez je promenio stranu slajsom, ali je Karacev pasing šotom pored Granoljersa poslao Srbiju u četvrtfinale.

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao u Insbruk, odmah trenirao u opremi Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar