Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Ozbiljno pojačanje

Danski teniser Holger Rune ima ozbiljne ambicije u sezoni koja nam predstoji, pa je tako povukao bitan potez i nadogradio trenersku ekipu s kojom radi.

Runeovom timu se nakon Borisa Bekera pridružio i Severin Luti, bivši trener Rodžera Federera.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma sam srećan što mogu da poželim dobrodošlicu Severinu u mom timu pored Borisa“, napisao je Rune uz sliku na Instagramu.

Luti je bio Federerov trener od 2007. do 2022. godine, a videćemo koliko će pomoći Runeu u napadu na sam teniski vrh.

Rune je trenutno osmi teniser sveta, ima tek 20 godina, a već je dvaput pobedio Novaka Đokovića.

Nedavno je poručio da će Novaka najlakše poslati u penziju ukoliko ga uvere da ima boljih od njega.

„Da, potpuno se slažem. Moram da se složim i slažem se. Ali činjenica je da je Novak osvojio tri od četiri grend slema ove godine. Tako da ne možemo da kažemo da ga nema jer ga treba pobediti ne samo jednom, već svaki put. Pokušaću da ga pobedim svaki put, jer ako nastavi da osvaja ove velike turnire, zašto bih stao?“, rekao je Rune.

Zaustavio se za trenutak, a onda je progovorila ta percepcija „mi – on“.

„Mislim, neće stati dok ga ne pobedimo, što pre podignemo nivo, pre ćemo preuzeti. Zapravo mi se sviđa što je Novak još uvek tu, jer znate, za nas mlade igrače je važno da stvarno vidite šta je stvarni svet na neki način, šta je prava stvar, znate. Ako nikada ne doživite Rodžera, Rafu ili Novaka, mislim da bi nam nešto nedostajalo i mislim da je Novak drži izuzetno visok standard koji je nama od pomoći“, završio je Rune, a ovim rečima je zapravo pokazao koliko ceni Đokovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar