Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Norvežanin dominantan.

Kasper Rud, teniser iz Norveške, plasirao se u finale US Opena pobedom nad Karenom Hačanovim rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 6:2, 5:7, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ...

U prvom setu viđena su po dva brejka, imali su prednost i Rud (2:0) i Hačanov (4:3), ali bi rival odmah uzvratio i stizao do poravnanja, pa je prvi set rešen u krajnje dramatičnom taj-brejku. Samo jednom je jedan od tenisera izgubio poen na svoj servis, i to Hačanov za 2:0, a kako su obojica bili sigurni do kraja, Rud je tek treću set loptu pretvorio u 1:0.

No, u drugom setu totalno drugačija slika – Rud je od prvog gema dominirao, prvo je propustio tri šanse za brejk, ali je od tih 1:1 vezao pet gemova i stigao do 5:1, te sa 6:2 poveo sa 2:0.

Hačanov je uspeo da brejkom u 12. gemu trećeg seta stigne do 2:1 i nade u preokret, ali je to bilo sve.

Ponovo je Norvežanin propustio dve brejk šanse u prvom gemu, nakon čega je vezao pet gemova za 5:1 i lagano priveo meč kraju.

Njemu će ovo biti drugo finale grend slema u karijeri, pošto je prethodno u tri seta poražen ove godine na Rolan Garosu od Rafaela Nadala, a rival će mu biti bolji iz duela Karlos Alkaraz – Fransis Tijafo.

Ukoliko Alkaraz slavi, Rud bi titulom došao na čelo ATP rang liste. Ukoliko, pak, Amerikanac prođe u finale, Norvežanin će tako, nezavisno od rezultata u finalu, postati prvi reket planete.

BONUS VIDEO Novak igra tango

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar