Foto: REUTERS/Susana Vera

Roni O'Saliven, šestostruki prvak sveta u snukeru, odlučio je da sebe uporedi sa samo četiri legende sporta. Sebe je stavio u istu ravan sa Rafaelom Nadalom, Tajgerom Vudsom, Lionelom Mesijem i - Novakom Đokovićem. Pogodite za koga nije bilo mesto u tekstu?

PROČITAJTE JOŠ

Naime, O’Saliven, najpoznatiji igrač snukera ikada, je u intervjuu za britansko izdanje „Eurosporta“ rekao da je „drugačija energija kada je on na terenu“.

Osvojio je prvi trofej posle tri i po godine kada je pobedio Nila Robertsona u finalu Grand Prija u Koventriju, a nakon velikog trijumfa je odlučio da povuče paralelu sa legendama sporta.

Britanci su odlučili da zanemare ime Novaka Đokovića na nekoliko mesta, osim izjave O’Salivena koju su, ipak, preneli kako je i izrečena.

U prvoj rečenici članka nije bilo ni pomena o Đokoviću, baš kao ni u naslovu, a navijači srpskog tenisera su odmah shvatili o kakvom se nepoštovanju radi.

Izjava je ostala netaknuta, a ovo je Roni tačno rekao.

„Postoji razlika u atmosferi kada ne igram i kada igram. Drugačija je energija i lepo je što ‘to nešto’ donosim ovom sportu i navijačima. Samo neki sportovi imaju tako nešto i to su Tajger Vuds (golf), Rafael Nadal (tenis), Novak Đoković (tenis), Lionel Mesi (fudbal)… Oni donose nešto potpuno drugačije sportu i to vas drži prikovanim za ekrane“, poručio je O’Saliven.

Roni je stigao do 38. titule u karijeri, a i ljudi koji ne znaju pravila ovog sporta dobro znaju kakva je legenda u pitanju.

Ipak, to se nikako ne uklapa u narativ po kome je Đoković negativac, pa je odlučeno da se uticaj Novaka smanji na minimum.

Odluka O’Salivena da sebe stavi u istu ravan sa Đokovićem svedoči koliko ga poštuju drugi sportisti, dok potez britanskog medija svedoči o tome kako se prema njemu ophodne drugi.

BONUS VIDEO Novak Đoković i navijači Zvezde pevaju košarkašima posle poraza od Barselone 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar