Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Dominik Tim, autrijski teniser, nije dobio specijalnu pozivnicu za Rolan Garos, iako je najavio da će mu ovo biti poslednja godina u profesionalnoj karijeri.

Na društvenim mrežama preko zvaničnog profila Rolan Garosa, objavljeno je kojih osam tenisera će dobiti specijalnu pozivnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Među njima se ne nalazi Tim, inače dvostruki finalista Rolan Garosa, ali zato ima čak šest Francuza uz Morena de Alborana iz SAD i Adama Voltona iz Australije.

Francuski teniseri koji su dobili specijalnu pozivnicu su: Atmane, Gaske, Erber, Majo, Perikar i Miler.

Ovo je zaista neobična odluka Rolan Garosa, s obzirom na to da je Tim zaista zaslužio lep oproštaj u Parizu, gde je imao neke sjajne momente u karijeri.

U ovom trenutku Tim mora da sačeka da čak šest tenisera odustane kako bi našao svoje mesto u glavnom žrebu ili će za isti morati da se bori u kvalifikacijama.

Inače, Tim je ranije ovog meseca najavio da će se i definitivno povući na kraju sezone zbog mnogo povreda koje je doživljavao u poslednjih nekoliko godina.

Dominik ima jednu grend slem titulu, ali na US Openu 2020. godine, dok je finale osim u Parizu igrao i u Australiji 2020. Ukupno ima 17 titula u karijeri, a bio je treći na svetu 2020. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar