Rolan Garos
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Organizatori Rolan Garosa objavili su da će ove jeseni održati grend slem turnir u Bulonjskoj šumi u novom terminu, od 21. septembra do 11. oktobra.

Posle konsultacija sa ATP, WTA i ITF, čelnici Teniske federacija Francuske rešili su da turnir traje u periodu od tri nedelje, kako bi omogućili da bude i kvalifikacija za glavni žreb, čime će pomoći niže rangiranim teniserima i teniserkama.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvobitna odluka bila je dse turnir umesto krajem maja i početkom juna održi od 20. septembra do 4. oktobra, ali je posle konsultacija sa čelnim organizacijama došlo do promene.

Naravno, na Rolan Garosu ističu da će turnir organizovati u skladu sa svim zahtevima u vezi sa zaštitom od koronavirusa. Očekuje se da publike bude, ali se taj, kao i mnogi drugi aspekti, i dalje razmatraju. Sve će svakako zavisiti od zdravstvene situacije u momentu održavanja turnira.

„Oduševljeni smo što smo posle konsultacija sa teniskim autoritetima omogućili da Rolan Garos ove godine traje tri nedelje. U trenutnom kontekstu, koji je težak, u potpunosti smo svesni privilegije da organizujemo Rolan Garos u njegovoj postojećoj formi. Posebno time što će održavanje kvalifikacija finansijski pomoći igračima i igračicama koji su pogođeni ovom nezapamćenom krizom. Odluka koju smo doneli 17. marta o pomeranju datuma turnira za jesen, ostaje dakle na snazi, tako da će sezona turnira na šljaci u 2020. biti važan deo sezone, kao i svake godine. Rolan Garos ima tu istorijsku odgovornost da promoviše svetskog šampiona u igri na šljaci. Jesenji turnir biće nova stranica legendarnog Rolan Garosa na kojoj još radimo“, rekao je predsednik Teniske federacija Francuske, Bernar Gvidičeli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar