Foto: Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je odigrao još jedan impresivan meč u Parizu i uz svega pet izgubljenih gemova i 83 minuta igre protiv Ričardasa Berankisa, plasirao se u treće kolo.

U obraćanju medijima po završetku meča, Novak je rekao da je ponosan na svoj učinak i na jubilarnu 70. pobedu na terenima Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Grend slemovi su najvažniji turniri u našem sportu. Istorijski, to je nešto što se najviše računa. Naravno da je veliko dostignuće kada zabeležite toliko pobeda na grend slemu i to me čini srećnim i ponosnim. Uvek mi je cilj da igram svoj najbolji tenis na slemovima. Ovo su jedini turniri gde igramao u tri dobijena seta. Tokom dve nedelje treba vam mnogo energije i napora. Ti rekordi su nešto sjajno, apak, oni ne određuju moj dnevni ritam i to kako se osećam na terenu ili da li ću oboriti rekord po broju pobeda na grend slemu, mada je lopo čuti. To je neka vrsta potvrde za mene da sam tokom karijere bio u stanju da igram najbolje na najvećim turnirima“, kaže Novak.

PROČITAJTE JOŠ: Moćni Đoković stigao Federera na Rolan Garosu

Još jednom su ga podsetili na sve što se dogodilo u Njujorku, pitali su ga ašta je naučio iz tog iskustva.

„Uvek je vreme da se raste kao igrač. Ja imam takav stav. Posebno kada iskusite neke teške momente u karijeri i životu, profesionalano ili privatno, tada ste najviše izazvanai i to vas čini jačim ili vas još više slomi. To mi je bilo na umu kada sam nedavno rekao da mi je želja da rastem i napredujem. Posle Njujorka imaao sam turnir nedelju dana posle, bila je to velika prilika za mene da se osetim bolje na terenu, da nemam taj neki negativni trag za sobom iz Njujorka, bio mi je cilj da ne dozvolim da me to sputa. Prešao sam preko svega toga u potpunosti“, poručio je broj jedan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar