Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Dušan Lajović, 24. teniser sveta, uspešno je započeo takmičenje na Rolan Garosu. Srpski teniser je posle nepuna tri sata igre pobedio Italijana Đanluku Magera, 6:4, 7:6 (4), 4:6, 6:1.

Tako će u drugoj rundi grend slema u Parizu igrati sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom koji je bio bolji od našeg Lasla Đerea, 6:2, 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Lajović je sigurno počeo meč, poveo sa 2:0, da bi posle toga usledila pauza zbog kiše, ali nije dozvolio iznenađenje i da se meč iskomplikuje, pa je sve završio u četiri seta.

PROČITAJTE JOŠ: Lajović bolji od Italijana na startu u Parizu

Lajović je po završetku meča rekao kako je već navikao da igra u balonu i da ima načina kako da prekrati vreme.

„Pre svega, sve dok imamo te zakone koje donose vlade, živećemo u ovim balonima. Ne znam koliko dugo mogu ovako, jer ovo mi je već šesta ili sedma nedelja zaredom kako sam u balonu. Pola dana provedem u zatvorenom. Nije lako, ali mene lično ne opterećuje mnogo iako bih svakako želeo da izađem i prošetam parkom ili nešto slično. Umesto toga, gledam filmove u sobi, igram video igrice, čitam i radim sve što je normalno raditi tokom turnira. Kako sam stariji, sve manje vremena provodim u gradu, možda nedeljno odem dva puta na večeru. U ovom slučaju, nemate šansu za to dva puta, tako da nije strašno“, kaže Lajović.

Dodao je da ne bi voleo previše da bude u ovakvim okolnostima jer svakako predstavljaju veliki izazov za sve tenisere.

„Ako se sve to oduži možete da kažete, u redu, sad hoću malo da odmorim. Ovo mi je dakle sedma nedelja u balonu, pet nedelja pre toga sam imao predsezonu u Barseloni gde sam takođe o svemu vodio računa, ali tamo je bilo malo drugačije. Na putu sam već 12 nedelja, i dalje sam svež i ne pogađa me sve to previše. Ne znam kako drugi reaguju na sve to, ali svakako može da bude vrlo izazovno“, rekao je Lajović.

REZULTATI, 1. KOLO:

Utorak:

Đoković – Imer 6:0, 6:2, 6:3

Haris – Popirin 6:4, 6:4, 7:6 (7)

Beretini – Pospišil 6:3, 6:1, 6:3

Garin – Kolšrajber 6:4, 4:6, 6:1, 6:4

Lajović – Mager 6:4, 7:6, 4:6, 6:1

Andreson – Đere 6:2, 6:3, 6:4

Davidovič Fokina – Majo 7:6 (5), 6:3, 7:5

Polmans – Amber 6:2, 6:2, 3:6, 6:3

Berankis – Dalijen 6:1, 6:4, 6:4

Karbaljes Baenja – Džonson 6:1, 6:1, 6:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar