Rodžer Federer ATP Ženeva
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Pablo Anduhar je savladao Rodžera Federera sa 6:4, 4:6, 6:4, a švajcarski teniser je u Ženevi pokazao da je još uvek daleko od najbolje forme.

Na turniru na kome je prvi nosilac završio je takmičenje već na prvom meču na turniru, što je mnoge iznenadilo iako mu je ovo tek treći duel u prethodnih godinu i po dana.

Poraz od pet godina mlađeg igrača pokazao je da povratak neče proteći bez problema, ali je sam Federer najavio da mu je primarni cilj da se spremi za sezonu na travi.

PROČITAJTE JOŠ

Daren Kejhil, analitičar ESPN i poznati trener, video je dobre strane Švajcarca, ali je i istakao glavni problem.

„Rodžer je delovao zdravo, spremno, kretao se dobro za svoj prvi meč na šljaci. Ipak, delovao je veoma zarđalo protiv igrača koji zna kako se veoma dobro igra na šljaci“, smatra analitičar ESPN i poznati trener, Daren Kejhil.

Pol Anakon, bivši trener Federera, svestan je sa čim će Federer morati da se nosi.

„Ovo sada je drugačije nego kada se pre četiri godine vraćao posle pauze. Imati 35 i 40 je različita stvar“, smatra Anakon.

Objasnio je i zbog čega je Federeru glavni cilj dobra igra na Vimbldonu.

„Pariz će biti zaista izazovan za njega. Ipak, ukoliko sa telom sve bude u redu i ostane zdrav i prođe nekoliko rundi, u sezonu na travi neće ući bez misli da može da osvoji Vimbldon. On može da kaže razne stvari, ali u dubini srca oseća da može da osvoji taj turnir. Ipak, kako ste manje dominantni, tako sve više ta aura nepobedivosti slabi, a dovoljno je i to malo da napravi razliku. Antena u svlačionici je podignuta“, dodao je Anakon.

Govorio je i Sereni Vilijams, koja je vršnjakinja velikog asa.

„Preterana su očekivanja od oboje. I čim stigne poraz, odmah krenu svi ti surovi zaključci. Oni su ipak odgovorni za spostveni brend. I dalje mogu biti veliki, ali mene interesuje mogu li da ostanu veliki ceo meč, ceo turnir“, zaključio je Anakon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar