Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Švajcarski teniser Rodžer Federer objavio je u nedelju da će igrati na drugom grend slemu sezone - Rolan Garosu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je propustio više od godinu dana zbog povreda i operacija kolena, vratio se tek ove godine u Dohi gde je pobedio Danijela Evansa i izgubio od Nikolosa Bazilašvilija.

Nakon toga je propustio sve mečeve do sada da bi nastavio da se oporavlja i najavio je da će pre pariskog grend slema igrati i turnir u Ženevi.

„Zdravo svima! Srećan sam što mogu da vam saopštim da ću igrati u Ženevi i Parizu. Do tada ću koristiti vreme da treniram. Ne mogu da dočekam da opet zaigram u Švajcarskoj“, rekao je Federer na društvenim mrežama.

Turnir u Ženevi igra se od 16. do 21. maja ove godine i ulog je 250 bodova, dok će glavni žreb Rolan Garosa na programu biti od 30. maja do 13. juna.

Federer će na Rolan Garosu probati da spreči Rafaela Nadala da prestigne njegov rekord po broju grend slem titula jer trenutno obojica imaju po 20.

Probaće i da spreči Novaka Đokovića da se približi, jer Srbin trenutno ima 18 trofeja sa najvećih turnira i eventualnom pobedom u Parizu imao bi ozbiljnu šansu da do kraja godine na Vimbldonu i US Openu on bude taj koji će oboriti rekord.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar