Rodžer Federer Roger Federer
Rodžer Federer Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Švajcarac je bio iskren.

U Londonu će se od 23. do 25 septembra odigrati egzibicioni turnir Lejver kup, a to će biti ujedno i oproštaj Rodžera Federera od profesionalnog igranja tenisa.

PROČITAJTE JOŠ

Švajcarac je u intervjuu pred početak Lejver kupa otkrio nekoliko zanimljivih stvari u vezi njegovog oproštaja.

“Srećan sam i iznenađen koliko dobro udaram loptu, ali neću moći da igram u singlu, zato i nije opcija da igram u Bazelu“, rekao je Federer.

U poslednjem zvaničnom meču, Federer je na Vimbldonu izgubio sa 3:0 od Poljaka Huberta Hurkača u četvrtfinalu, a u trećem setu je bio deklasiran sa čak 6:0.

“Poslednji set protiv Hurkača bio je najgori čas moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim kolenom“, rekao je Federer.

Osvrnuo se Švajcarac i na oproštajnu poruku.

“Nisam želeo da vidim neki svoj snimak za godinu dana, zato sam napisao pismo. Prošao sam kroz svaku reč milion puta, na kraju sam verovatno imao 25 verzija, dve nedelje sam razmišljao. Zadovoljan sam kako je ispalo“, završio je Švajcarac.

Federer će u Londonu igrati za „Tim Evrope“ zajedno sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom, Endijem Marejem, Stefanosom Cicipasem i Kasperom Rudom.

U „Timu sveta“ biće Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks de Minor, Fransis Tiafo i Džek Sok.

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

BONUS VIDEO Alkaraz osvojio US Open i ušao u istoriju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar