I ovog puta se Nova.rs potrudila da bude na licu mesta i da vam ekskluzivno prenosi sve što se bude dešavalo na oproštaju Rodžera Federera, ali i na poslednjem velikom događaju sa svim članovima "Velike četvorke".

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Iako većina ljubitelja dobro poznaje koncept koji postoji od 2017. godine, ipak se vredi podsetiti nekih opštih mesta (i nekih malo manje opštih) kako bi doživljaj od tog 23. do 25. septembra bio najbolji mogući.

PROČITAJTE JOŠ

Lejver kup se organizuje po peti put, a ovog puta će biti održan u Londonu i to u velelepnoj O2 areni koja je zaista pomerila mnoge standarde. Nikada više nećemo na jednom mestu i u bilo kakvoj takmičarskoj formi videti Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Endija Marija i Rodžera Federera. Ova četvorica su tokom godina osvojila čak 66 grend slem titula i retko kada je u jednom eri sporta viđena takva dominacija.

Svaki mogući detalj su doveli koliko su mogli blizu savršenstva i tako zauvek izmenili igru, sada će upravo u Londonu, kako je negde i prigodno jer je Federer osvojio osam titula na Vimbldonu po čemu je rekorder, oprostiti od Švajcarca.

Mečevi su na programu od 23, ali će već 21. početi druženje sa navijačima kada će svi teniseri već biti u Londonu.

Evropu će predstavljati uz pomenutu četvoricu još i Kasper Rud i Stefanos Cicipas, dok je prva zamena Mateo Beretini.

I ovog puta je tim sveta, pomalo paradoksalno, neuporedivo slabiji. Predvodi ih Feliks Ože-Alijasim, a zatim slede Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks de Minor, Frensis Tijafo i Džek Sok, dok je Tomi Pol prva zamena.

Igra se sa ciljem da jedan tim osvoji 13 poena, a pobeda tokom mečeva u petak se boduje jednim bodom, pobede u subotu vrede dva boda i na kraju u nedelju po tri boda.

U petak i subotu program počinje do 14.00 kada će biti odigrana dva singl meča, a onda od 19.00 sledi jedan singl i jedan dubl susret. Ko će igrati protiv koga odlučuju Bjorn Borg i Džon Mekinro, a popodne pre mečeva će biti i objavljeni parovi.ž

Zanimljivo je i da se ne igraju klasični mečevi jer je sve sa ciljem dobre zabave. Pa u slučaju da rezultat bude izjednačen treći set se igra samo u taj-brejku do 10. Svaki igrač će odigrati barem jedan singl u prva dva dana i nijedan neće odigrati više od dva singla u toku turnira koji za cilj ima dobru zabavu.

Sve ovo bi trebalo da nam priredi vrhunsku zabavu, ali ujedno i izuzetno emotivne scene jer će u fokusu apsolutno biti Federer koji je ove godine shvatio da ne može da se vrati ATP turu. Ne uspeva da dovede telo do potrebnog minimuma da bi igrao na vrhunskom nivou, pa je odlučio da kaže zbogom tenisu.

Sve što se bude dešavalo u Londonu ćete ekskluzivno moći da pratite na Nova.rs. Čitaćete izjave vodećih tenisera, intervjue, gledati fantastične poene, videti šta se sve može videti na terenu, ali i oko njega.

Jedan ovakav događaj možda nema takmičarsku težinu, ali svakako ima emotivnu za svakog ko je ikada gledao tenis zbog oproštaja Federera.

Zavalite se i uživajte u danima kvalitetnog sadržaja.

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

BONUS VIDEO Ekskluzivan snimak: Marko Radovanović na treningu Rodžera Federera

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram